چند تیپ مهم شخصیتی را بخوانید
تیپ اراده
ویژگی های تیپ اراده عبارت است از عمل فوری و قاطعانه،جرات،قدرت پیروزی،حمکرانی و تسلط بر محیط فیزیکی و افراد اطراف خود،تمایل شدید به سرکوبی تمامی عواطف و در نتیجه تیپ اراده اهمیت کمی برای احساسات خود و دیگران قائلند.سرکوبی احساسات اغلب باعث میشود این افراد اعمال متهورانه و جرات مندانه ای انجام دهند این افراد به لحاظ ذهنی هشیار و دارای بصیرت روشن میباشند و زیر بار عواطف نیستند.اگرچه به شهود اعتماد ندارند اما در حیطه تفکر انتزاعی بهترین میباشند و درک روشن و سریعی از اصول،قوانین کلی و ارتباطات جهانی دارند. تیپ عشق
این افراد شیفته تملک مواد،پول،دارایی و چیزهای خوب زندگی میباشند.عشق ممکن است از طریق روان و عواطف بیان شود.بسیاری از این افراد از لحاظ جنسی رشد نکرده اند و احتمالا دچار عشق خودپسندانه میشوند.تیپ عشق افرادی تن پرور و راحت طلب میباشند و تمایل به تنبلی و همرنگی با جماعت دارند.این افراد دارای شهود بسیار قوی میباشند ؛علاقه مند به روانشناسی و تبادل افکار با دنیای درونی افراد دارند.به طور کلی افراد تیپ عشق،افرادی مهربان و پذیرا ،اجتماعی و اغلب گریزان از خلوت و تنهایی و میباشند.آنها گاهی خیلی آسن تحت تاثیر دیگران قرار میگیرند.
تیپ های فعال-واقع بیناساس ویژگی های این تیپ بر پایه فعالیت هوشمندانه و استفاده عملی از ابزار همراه با مهارت های زیاد در کار با دست میباشد.تیپ فعال –واقع بین در دنیای”واقعی؟”چیزها آسوده هستند.موضوعات مادی بخصوص پول مورد علاقه آنهاست بنابراین غالبا به دنبال کسب پول هستند در نظر آنها پول قدرت است.این تیپ افراد خواهان واکنش های فوری و سرحال میباشند،از نظر آنها آهسته رفتن یک تنبیه میباشد.احساسات و هرچیزی که نیازمند حساسیت روانی است،مانند اصل زنانه روان،برای آنها بیگانه است.ذهن واقع بین ،هیچگونه ارتباط یا معنایی در آن نمیابد.
مردان این تیپ تلاش میکنند تا روانشناسی زنان را درک کنند.
به لحاظ ذهنی به خوبی با مشکلات عینی کنار می آیند اما مشکلات انتزاعی تر نیز آنها را دچار مشکل نمیکند.
تیپ خلاق –هنرمند
این تیپ افراد به دنبال هماهنگی،آرامش،اتحاد و زیبایی هستند.آنها سلیقه خوبی دارند و حس فوق العاده ای نسبت به رنگ ها دارند.آنها اغلب سرشار از جاه طلبی های ارضا نشدنی و تعارض های بیرونی و درونی میباشند.
آنها در معرض تغییر خلق و خو-بین خوشبینی و بدبینی،خوشحالی غیرقابل کنترلو ناامیدی میباشند.آنها در برابر پدیده های روانی حساس میباشند و به شهود خویش که به خوبی رشد کرده است تکیه دارند.آنها همیشه به دنبال معانی پنهان در پشت چیزهایی که درک میکنند هستند.آنها خیال پرداز،رویایی و غیر عملی هستند و ممکن است در یک دنیای خیالی زندگی کنند.مردان این تیپ به ویژگی های روانشناسی زنانه مسلط می باشند.
تیپ علمی
ویژگی های این افراد،علاقمند بودن به ظاهر چیزها است،همانطور که توسط حس های پنجگانه درک میشوند.آنها علاقه واقعی به اخلاق،زیبایی شناسی و ارزش های دیگرنیز ندارند.عواطف این افراد کاملا در جهت موضوعات غیرشخصی صرف میشودآنها با تمام وجود،شیفته ی عقاید و نظریه ها میباشند و انرژی آنها در جهت هدف های ذهنی صرف میشود.ذهن آنها همیشه گوش به زنگ میباشد؛ارزیابی،سوال کردن ،حل مسئله،جستجو،تحقیق،آزمایش،اثبات،و اکتشاف از خصوصیات دیگر آنها میباشد.
تیپ ایده آل-مذهبی
این افراد به یک ایده آل بستگی دارند،که اغلب یک شخصیت ایده آل میباشد.این ایده آل میتواند مذهبی،سیاسی،اجتماعی،یا فلسفی باشد.گاهی اوقات،نگرش شدیدا پرهیزکارانه آنها به تنفر از بدن تبدیل میشود زیرا آن را مانعی برای جاه طلبی های معنوی خویش میدانند.
افراد تیپ ایده آل-مذهبی غالبا با میل شدید،عشق یا تنفر میورزند،به طوری که موجب میشود آنها افرادی کوته بین،کم طاقت،انتقادی،و انعطاف ناپذیر باشند.آنها عموما فاقد حس های هماهنگی و شوخ طبعی میباشند و تمایل دارند به اینکه عقاید خود را بر دیگران تحمیل کنند.با اینحال،بی غل و غش هستند و خودپسند نمیباشند.ماموران تحقیق ،نمونه ای از این نوع افراد میباشند که برای نجات جان قربانیان خود زحمت زیادی متحمل میشوند و تلاش بسیاری میکنند.برخی از این افراد از سطح بالایی از شهود برخوردارند که اصلی زنانه شناخته میشود.تیپ دوم، دارای چنین درجه ای از شهود نمیباشند و بیشتر با اصول مردانه ،ستیزه جویی و پرخاشگری شناخته میشوند،افرادی که همیشه به خاطر یک علت کوچک آماده جنگ کردن هستند.
تیپ سازمان دهنده
این تیپ خود را در عمل نشان میدهند و تماما برون گرا هستند.آنها دارای اراده و هدف ،ذهن روشن،فعالیت سازنده،توانایی عملی میباشند و انجام دهندگانی منظم و مقاوم هستند،آنها همکاری و کاردیگران را برای رسیدن به هدف مطلوب سازماندهی میکنند.
آنها با دقت بیش از حد،به قوانین رسمیت میدهند و افرادی سخت گیر میباشند که این سخت گیری غالبا خود را به شکل تعصب نشان میدهد.آنها طرفداران نظم شدید درونی و بیرونی میباشند و از نظم به منظور جلوگیری از اتلاف زمان ،انرژی و مواد و اجتناب از اختلاف نظر سرانجام همکاری مفیدتر بهره میگیرند.
افراد تیپ سازمان دهنده،شدیدا بر رسوم ،عادات و سنت ها تکیه دارند و هنگامی که این ها بی اثر میشوند،این افراد ،دچار ابهام و سردرگمی میشوند،گویی که تکیه گاه خویش را ازدست داده اند.
تکالیف تلفیق روانی
هیج فردی تنها متعلق به یک تیپ نیست،ما ترکیبی از تیپ ها هستیم.بیشترما یک را دو تیپ را که خیلی به ما شبیه هستند،پیدا میکنیم. هنگامی که تیپ ها را شناختیم،وظیفه ما این است که چگونه دانش خود را برای اثر گذاردن بر توانایی های خود به کار بریم.